Kirke-caféen

Kirke-cafeen er et tilbud til alle der har eftermiddagen fri og som har lyst kan mødes med andre fra sognene og drikke kaffe/the, synge, og snakke om stort og småt. 

Menighedsrådet søger for kaffen og lidt til. Organisten og præsten vil også deltage og vil som regel byde ind med et underholdende indslag af en art. Ligesom der også vil komme gæster udefra. 

Man forpligter sig ikke til at komme hver gang, men man kan komme, når man har tid, mulighed og lyst. Det væsentlige ved eftermiddagen er dog hyggen og samværet med hinanden. 

Vi mødes i Stalden i Præstegården den første tirsdag i måneden kl. 14.00 – 16.00

 

 

 

 

Årstal, personer og begivenheder - tirsdag den 5. september

Eftermiddagen kommer til at handle om årstal, personer og begivenheder.

Der er historiske datoer, hvor vi - alt efter fødselsår - kan huske, hvor vi var, og hvilke tanker, der gik igennem vores hoveder. Peter Dürrfeld har fået udgivet en bog, der handler om "Erindringer om de døde i mit liv". Den handler både om hans mor og mormor, men nok så vigtigt for os, også om Hans Hedtoft, Dirch Passer og Leonard Bernstein.

Der vil være et kort oplæg, og så kan vi udveksle vores personlige oplevelser om, hvor vi f.eks. var, da Kennedy blev myrdet eller 9.11.01. Og en quiz bliver der måske også plads til.

100 myter om dyr - tirsdag den 3. oktober

Anders Kofoed er biolog og har viet sit liv til at fortælle om dyr hos blandt andet København Zoo, Knuthenborg Safaripark og Den Blå Planet. Han er i øvrigt en hyppigt brugt ekspert af både DR og TV 2. Han har for nyligt udgivet en bog med titlen: 100 Myter om dyr. Den har mange kapitler som f.eks.: Katte lander altid på benene, Piratfisk kan fortære en hest på fem minutter eller Tyre bliver rasende af farven rød. 

Vi laver en lille ja/nej-test på nogle af myterne, og så får I svaret fra Anders Kofoeds bog. Kom også gerne selv med jeres oplevelser om myter og dyr.

Luther og reformationen - tirsdag den 7. november

Vi kan ikke komme uden om det: Det er Reformationsjubilæum med Martin Luther i centrum. I 1517 slog Luther sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg, og det blev startskuddet til reformationen.

Men hvad skete der og hvor kom reformationen til at betyde for både kirke og samfund. Gennem et par kortfilm, anekdoter og historiske fakta sætter vi fokus på Luther og reformationen.

Julehygge med julebanko - tirsdag den 5. december

Vi juler med julesalmer, julekager og julebanko. Medbring gerne en lille gave, hjemmelavet eller blot til et mindre beløb.

De næste kirke-caféer

24okt kl. 19:00

Filmaften i Stalden: The Lunchbox

24okt kl. 19:00
29okt kl. 10:30

Gudstjeneste i Skelby Kirke

Plant et træ - reformationsjubilæum

29okt kl. 10:30
22nov kl. 19:00

Filmaften i Stalden: Luther

22nov kl. 19:00
30nov kl. 19:30

Julekoncert i Gunderslev Kirke

Medvirkende: Allan Mortensen og Lene Nørrelykke

30nov kl. 19:30